365 Dagen Positief ~ Wie Ik Ben

Gisteren ontving ik mijn 15e e-mail van 365 Dagen Positief met daarin de boodschap dat je de persoon kunt worden die je van nature bent. Gewoon door de gedachten over jezelf, en alles en iedereen om je heen, bewust te veranderen. Zolang jij gelooft dat je alles kunt wat je wilt, dan zal dit waarheid worden. Geloof in jezelf… zo simpel is het.

Ik moest lachen toen ik deze e-mail las. Zo simpel is het… Om te denken ja, maar dan komt de volgende stap, handelen naar je gedachten. Ik zal de laatste zijn om de kracht van positieve gedachten te ondermijnen, maar de tussenstap van denken naar doen, vind ik zeker niet een gemakkelijke om te (durven) nemen. Maar misschien dat ik daarvoor ook eerst dien te weten wie ik  ‘van nature’ ben.

Die vraag is natuurlijk weleens door anderen aan mij gesteld, waar ik dan meteen een antwoord op gaf dat bestond uit de eerste de beste gedachten die in mij opkwamen. Maar nooit heb ik deze (best wel essentiële) vraag aan mezelf gesteld en nagedacht over het antwoord. Laat ik eens proberen antwoord te krijgen op de vraag wie ik ben:

Ik weet heel goed wat ik wil, maar handel hier niet altijd naar omdat ik bang ben voor het onbekende. Ik ben gevoelig, voor anderen en voor mezelf. Ik lach net zo hard als ik oorverdovend kan zwijgen. Ik ben lief en ik ben genadeloos, ik kan bijvoorbeeld een belediging in een compliment verwerken. Ik ben een dromer die niet graag buiten haar comfort-zone stapt, maar te onrustig is om het groene gras aan de overkant te weerstaan. Ik ben intelligent genoeg om door te hebben wanneer ik een domme opmerking maak (= aan de lopende band). Ik ben verlegen en onverschrokken. En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan…

Eigenlijk vind ik mezelf behoorlijk hilarisch met al mijn tegenstrijdigheden, vertederend haast, en ik weet ook heel goed dat daar mijn kracht ligt. Angst zit in heel veel mensen, zelfs de meest zelfverzekerde exemplaren die er rondlopen, maar ik weet inmiddels dat ik niet (langer) bang ben om mezelf te accepteren voor wie ik ben en dit ook uit te dragen.

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

15 Wie Ik Ben © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 17 januari 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *