365 Dagen Positief ~ Vergelijkingen

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 149e e-mail van 365 Dagen Positief met als thema:

Vergelijken

Ja, ook ik vergelijk mezelf met anderen. Een ander die het – naar mijn mening – ‘beter’ voor elkaar heeft qua uiterlijk, qua werk, qua talent, qua levenshouding, qua… ik denk dat je zelf ook wel meer dan genoeg dingen kunt bedenken waar jij jezelf weleens mee vergelijkt ten opzichte van een ander.

Tijdverspilling eigenlijk, want ik weet heel goed dat ik er niets aan heb om mij te vergelijken met een ander. Ik ben ik, en ik maak mijn keuzes om mezelf steeds verder te ontwikkelen als persoon. Dit zijn zowel bewuste keuzes als ontelbaar veel onbewuste keuzes, keuzes die laten zien waar ik voor sta.

149 Vergelijkingen © LizLohren.nl

In de e-mail van gisteren stond ook heel terecht dat de enige vergelijking die je dient te maken, de vergelijking is met jezelf. De vergelijking met wie ik was, wie ik ben en wie ik wil zijn. Dat vergeet ik nog weleens. Ik heb al een heel lange weg afgelegd om te komen tot wie ik nu ben als persoon.

Ik wil iemand zijn die zichzelf niet hoeft te vergelijken met anderen, iemand waarvoor vergelijkingen totaal betekenisloos zijn geworden… omdat ik mezelf betekenis weet te geven.

~ Vergelijk jij jezelf (teveel) met anderen? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

Posted on: 1 juni 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *