365 Dagen Positief ~ Roddels

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 148e e-mail van 365 Dagen Positief met als thema:

Roddelen

Ok, ik ga het gewoon niet ontkennen. Ik ben er eentje van het leedvermaak en wil ook altijd op de hoogte zijn van alle nieuwtjes op persoonlijk gebied – roddels dus – van de mensen die ik ken. En ja, dat wil weleens rieken naar roddelen. I know it! It ain’t pretty!

Maar goed, we kunnen niet allemaal perfect zijn ;) Toch weet ik dat dit een puntje is waar ik nog heel veel op kan winnen. En natuurlijk, nieuwtjes uitwisselen an sich kan helemaal geen kwaad, maar het wordt toch echt een ander verhaal als er negatieve gevoelens bij om de hoek komen kijken.

148 Roddelen © LizLohren.nl

In het verlengde van mijn voornemen om niet meer te vloeken, kwam automatisch ook het voornemen om minder negatief te praten. Proberen mij beter in te leven in de ander en diegene in zijn/haar waarde te laten maakt een wereld van verschil.

Soms hoor ik mezelf nog weleens heel gemeen praten over een ander en moet ik echt even op de rem trappen. Maar oefening baart kunst en hopelijk lukt het me om uiteindelijk op een punt te komen dat ik mezelf steeds minder ‘gemene praat’ hoor uitslaan.

Overigens… kennen jullie bovenstaande quote? Ik kom ‘m de laatste tijd steeds vaker tegen op Pinterest en vind het een goede reminder om bij de les te blijven.

~ Roddel jij? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

Posted on: 31 mei 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *