365 Dagen Positief ~ Breathe In Life…

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 143e e-mail van 365 Dagen Positief met als thema:

Ademhaling

Maar eerst… kennen jullie deze nog:

Ik moest meteen aan dit liedje denken bij de gedachte aan (een goede) ademhaling. Heel vaak betrap ik mezelf erop dat ik een oppervlakkige ademhaling heb, die vrij hoog zit omdat ik mijn buik strak aangespannen heb. Zelfs als ik eet, presteer ik het om mijn buik in te houden. Nee, dit heeft niets te maken met een slecht zelfbeeld en dat ik mezelf ervan overtuigd heb dat ik een buikje heb – want dat heb ik niet – maar het is omdat ik continu ‘op scherp’ sta.

Ik heb ooit eens een reiki-behandeling ondergaan en het meisje dat mij behandelde verwoorde het heel mooi: “Jouw lichaam kan niet ontspannen, het staat continu op scherp om te vluchten of te vechten.” Dat klopt en dat is zo stressvol dat ik er mijn ademhaling – letterlijk en figuurlijk – mee vastzet. En dat dit fiks uit de hand kan lopen, getuigd wel van mijn stressreactie in het ziekenhuis laatst.

Dus… tijd om beter op mijn ademhaling te letten. En het is niet dat ik niet weet hoe ik wél goed adem kan halen, en daarmee de stress in mijn lichaam flink kan reduceren. Ik heb jaren zangles gehad, aangevuld door (blauwe maandagen) yoga en mindfulness, om te weten hoe belangrijk het is om diep in en uit te ademen vanuit mijn middenrif. Ik ga het proberen, meerdere malen per dag en als ik het gevoel krijg mezelf weer een beetje te verliezen…

~ Heb jij een goede ademhaling? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

143 Breathe in life © LizLohren.nl

Posted on: 26 mei 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *