365 Dagen Positief ~ Hoopvol verdriet

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 142e e-mail van 365 Dagen Positief met als thema:

Verdriet

Hmmm… Toeval? Nee, toeval bestaat niet. Maar de laatste paar thema’s van 365 Dagen Positief zijn echt griezelig veel van toepassing op mijn huidige state of mind. En zoals je hierboven wel kunt zien, maakt verdriet daar ook deel van uit. Het heeft vrij weinig zin om dat te ontkennen. En toch… ambivalent als ik ben… wil ik niets liever dan mijn verdriet ontkennen en wegstoppen. Waarom? Weer – of nog steeds – zo’n gevalletje van toon je zwakte niet…? Liever richt ik mij natuurlijk op positieve emoties die mij energie geven. Aan de andere kant:

Sinds wanneer is verdriet een negatieve emotie? 

142 Verdriet © LizLohren.nl

Verdriet stelt juist in staat om te reflecteren, biedt de mogelijkheid om te genezen en tot rust te komen. Op die manier keert ook vanzelf het vertrouwen weer terug dat alles een reden heeft én keert na verloop van tijd ook vanzelf de hoop weer terug… Want laten we eerlijk zijn, waar zouden we zijn zonder hoop? Waar zou ik zijn zonder hoop? De hoop dat er weer mooie tijden aankomen. Dat alles weer goed komt. Dat alles goed IS zoals het is. Ik realiseer mij dat ook verdriet onderdeel uitmaakt van hoe ik ben, hoe ik in het leven sta en hoe waardevol dit is…

~ Hoe ervaar jij verdriet? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

Posted on: 25 mei 2014, by : Liselore

2 thoughts on “365 Dagen Positief ~ Hoopvol verdriet

  1. Mooi geschreven weer. Ik ervaar verdriet als iets waar ik ook niet graag aan toegeef. Maar wanneer de bom eenmaal barst en ik al het verdriet wel toe moet laten, dan voel ik me daarna altijd toch weer een beetje beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *