365 Dagen Positief ~ Hartstocht

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 141e e-mail van 365 Dagen Positief met als thema:

F*CK IT!

Al een paar maanden geleden verscheen er een blogpost over de F*CK IT! methode, en hoe belangrijk het is om mij niet continu druk te maken over wat anderen zouden (kunnen) vinden van wat ik wel of niet (wil) doe(n). Op de één of andere manier ben ik geïndoctrineerd met de overtuiging dat je je – zeker als vrouw – niet kwetsbaar op dient te stellen. Gekwetst? Je slikt het maar in en doet alsof er helemaal niets aan de hand is. Je maakt er geen woord aan vuil, want je zou de ander die je gekwetst heeft toch eens een troef in handen geven door je ‘zwakte’ te tonen.

Maar sinds wanneer is het gezond om alles maar in te blijven slikken? Beter is het om open te communiceren over wat er in je omgaat. Of dit nu gaat om vreugde, verdriet, boosheid etc.. Natuurlijk, drama’s trappen, daar bereik je helemaal niets mee. Maar op een open en rustige toon aangeven wat er in je omgaat en hoe de ander hier een rol in speelt of kan spelen… Waarom leren we dat niet, in plaats van onze lippen steeds maar weer stijf op elkaar te houden en doen alsof er niets aan de hand is? Want vervolgens blijft alles wel in je hoofd doormalen!

Laatst had ik ineens zo’n F*CK IT! moment, ik had mezelf helemaal klemgezet met de gedachte: “Ik mag mij niet kwetsbaar opstellen! Dat is zo zwak!” Maar er zat mij gewoon iets keihard dwars! En ik wilde dat kunnen uiten. Waarom deed ik dat niet gewoon? Het bleef maar doormalen in mijn hoofd en ineens had ik het volledig gehad en stak een speech af tegen een vriendin – maar meer eigenlijk tegen mezelf – via whatsapp over mijn F*CK IT! gevoel:

WhatsApp Fuck It! © LizLohren.nl

En ja, nu vraag je je natuurlijk af wat een paard hiermee te maken heeft. Het grappige is dat ik een paar dagen ervoor droomde dat ik in volle galop op een zwart paard reed, zonder zadel, met het zonnetje stralend aan de blauwe hemel. En een paard in een droom staat voor (fysieke) energie, waarbij een donker paard symbool staat voor hartstocht. Deze droom symboliseerde voor mij dan ook dat ik qua fysieke energie op het moment heftig geremd word, maar dat er meer dan genoeg mentale energie in mij zit – hartstocht – die ik niet hoef te negeren.

Dit meisje heeft meer dan genoeg wilskracht om op te komen voor wat ze wil en wat ze voelt… Kan het mij wat schelen wat anderen daarvan denken?! F*CK IT! 

~ Wat was jouw laatste F*CK IT! moment? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

Posted on: 24 mei 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *