365 Dagen Positief ~ Verleden Pijn

Goedemorgen! Na meer dan een maand begin ik vandaag weer aan mijn 365 Dagen Positief ‘blog-uitdaging’. Gisteren ontving ik mijn 140 e-mail met als thema:

Pijn Uit Het Verleden

Ik heb het al meerdere keren gezegd – nou ja, geschreven – dat ik sterk de neiging heb om in het verleden te blijven hangen. Dat wat al gebeurd is, waar ik dus geen invloed meer op heb, wel degelijk invloed heeft op mijn gedachten en hoe ik ‘nu’ in mijn leven sta. Wat overigens geen enkel probleem is als het gaat om positieve dingen, maar bij mij nemen de negatieve dingen – ‘pijn’ – over het algemeen de overhand.

Met mijn hartje lichtelijk gekneusd in het recente verleden – ja, de timing had niet beter gekund aan de vooravond van de operatie en middenin een verhuizing – vraag ik me nu, ruim een maand later af, wanneer is het genoeg? Nou, NU dus! En daarmee bedoel ik niet dat ik van mezelf geen ‘pijn’ meer mag voelen, maar dat ik het om ga buigen. Say what? Ombuigen? Liz, wat bedoel je daar nu weer mee?

140 Verleden Pijn © LizLohren.nl

Ombuigen: Ok, een gekneusd hart? Ik heb tenminste een hart, een hart dat in staat is om lief te hebben. Een einde waar ik helemaal niets mee kan? Doe er dan ook niets mee. Een einde is een nieuw begin, voorafgegaan door ervaringen waar ik wel iets mee kan, o.a. dat ik nu eindelijk durf toe te geven aan het feit dat – ook – ik iemand lief kan en durf te hebben en hier ook uiting aan geef.

In dit ‘pijnlijke’ geval kies ik ervoor om mij niet langer te richten op de pijn van het einde: verleden tijd, verleden pijn. Tijd om mij nu te richten op het  positieve van een nieuw begin in de toekomst met de lessen uit het verleden.

~ Hoe ga jij om met (liefdes)pijn uit het verleden? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

Posted on: 23 mei 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *