365 Dagen Positief ~ Perspectief

Gisteren ontving ik mijn 14e e-mail van 365 Dagen Positief.  Het thema van de e-mail was ‘perspectief’. In welke situatie ook, stel jezelf de vraag: wat is jouw perspectief? Bijvoorbeeld: het zonnetje scheen het merendeel van de dag, wat een geweldige dag! Of laat je je zonnige dag verpesten als er ook een regenbuitje valt? Het is een kwestie van perspectief, en ook een verschil in perspectief met de ander. Want hoe jij iets ervaart, hoeft niet hetzelfde te zijn als voor een ander.

Ja, ik was altijd wel van het half lege glas, in plaats van het half volle glas. Mijn dagen kon ik om iets heel kleins helemaal laten verpesten. Ik was meteen van mijn stuk als mensen naar tegen mij deden, of als de dingen niet gingen zoals ik dat had bedacht. Maar door er heel bewust voor te kiezen om mezelf niet zo snel meer uit het veld te laten slaan, zijn mijn dagen een stuk leuker geworden.

Ik merk ook dat dit verder gaat dan mij niet meer uit het veld laten slaan. Langzaamaan leer ik ook om minder snel te ‘oordelen’ over anderen. Wat anderen zeggen of doen, daar hoef ik niet meteen mijn mening over klaar te hebben staan – en uitspreken – als het mij niet aanstaat of als ik het niet snap. Zo hoorde ik mijzelf laatst zeggen: ‘Het is ook moeilijk voor die ander.’ Degene tegen wie ik het zei, viel zowat van zijn stoel.

Ja, ik ben heel hard in mijn oordeel en dat ik ineens een milde houding aannam, was inderdaad een primeurtje. De verbaasde reactie drukte mij nog eens extra met mijn neus op het feit dat ik veel te star ben in mijn (negatieve) overtuigingen en dat het maar goed is ook, dat ik daar meer op let én dat het ook resultaat heeft.

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

14 Perspectief © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 16 januari 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *