365 Dagen Positief ~ Adem In Adem Uit

Gisteren kreeg ik mijn tiende e-mail van 365 Dagen Positief, met daarin een ademhalingsoefening om je (negatieve) gedachten te doorbreken. Het enige wat je hoeft te doen is even te gaan zitten, je ogen te sluiten, diep in te ademen en langzaam weer uit te ademen. Herhaal dit een paar keer achter elkaar, en door je volledig te concentreren op je ademhaling, zul je merken dat je je eigen gedachten even ‘uit kunt zetten’. Een goede manier om een negatieve gedachtestroom te doorbreken.

Bovenstaande oefening is mij niet onbekend, ik ben ‘m onder andere tegengekomen bij (cursussen) yoga, meditatie en mindfulness. Hoewel ik merk dat ik het niet lang volhoud om mijn gedachten bij mijn ademhaling te houden – voordat mijn gedachten weer alle kanten opschieten – is het soms al voldoende om één keer goed in en uit te ademen. Letterlijk en figuurlijk een pauze inbouwen van een paar seconden om ‘op adem te komen’, bewust te worden van het moment en de gedachten die daaraan zijn verbonden.

Toevallig kreeg ik gisteren, via een omweg, een berichtje via social media waarin ik indirect een sneer kreeg van iemand die mij alleen maar kent van naam en vice versa. In eerste instantie snapte ik het berichtje niet, maar na een tijdje las ik de boodschap tussen de – warrige – regels door. Voorheen zou ik hier behoorlijk geïrriteerd van raken, maar zoals ik gisteren ook al schreef, ik leer steeds meer dingen niet persoonlijk op te vatten.

Ik ademde rustig in en uit, realiserend dat de persoon achter het bericht, van bepaalde veronderstellingen uitging en daarop haar ‘oordeel’ had gebaseerd. En dat is iets wat bij deze persoon hoort, maar niet bij mij. Wie ben ik evengoed om een oordeel over een ander te vellen? Ik neem de verantwoordelijk voor mijn eigen gedachten en de keuzes die daaruit voortvloeien,  daarvoor hoef ik mij niet te laten beïnvloeden door anderen/volslagen vreemden.

Ik adem in. Ik adem Uit. Ik laat los. En bedenk me dat ik op de goede weg ben.

[Tweet bovenstaande quote]

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

10 Adem in Adem uit © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 12 januari 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *