365 Dagen Positief ~ Het Alledaagse

Al in 2013 nam ik van de ene op de andere dag het besluit om positiever te gaan denken, en daarmee ook positiever in het leven te gaan staan. Ten eerste besloot ik om aardiger over mijzelf te denken, niemand houdt ervan om omlaag gehaald te worden, en zeker niet door je eigen gedachten en oordelen. En ten tweede besloot ik om te stoppen met het gebruik van negatieve woorden en termen (cq. vloeken en schelden).

Natuurlijk gaat dit positieve(r) denken en leven niet over één nacht ijs, zoiets heeft tijd nodig. En om ervoor te zorgen dat ik hier ook echt de tijd  voor neem, ben ik een membership aangegaan voor 365 Dagen Positief via de website Just Be You. Gedurende een jaar – 365 dagen – krijg ik elke dag een e-mail met inspiratie, motivatie of een simpele les om positiever in het leven te staan. En om te voorkomen dat ik de e-mail doorlees om deze daarna weer te vergeten, ga ik er ook elke dag over bloggen!

Wees voorbereid…

Dag 1: Het Alledaagse

Gisteren kreeg ik mijn eerste e-mail van 365 Dagen Positief. De strekking van de e-mail was dat mensen, onder het mom van ‘je leeft maar één keer’ – onder jongeren ook wel bekend als YOLO – alles uit het leven proberen te halen. Maar helaas bestaat dit vaak uit het zoeken naar, en ondernemen van, vluchtige ervaringen die mooier staan in je statusupdates op social media, dan dat je er daadwerkelijk meer diepgang mee creëert in je leven (ofwel: meer levensgeluk ervaart). Is het dan niet veel mooier, en duurzamer, om je te richten op het bijzondere van het ‘alledaagse’?

En inderdaad, hoe vaak ben ik niet meer bezig met de dag ‘maar gewoon’ doorkomen, dan dat ik mij bewust ben van wat er allemaal op een dag gebeurt. We neigen er volgens mij allemaal, in meer en mindere mate, naar om te denken dat de meeste dagen op elkaar lijken. In feite is geen enkele dag hetzelfde. Zelfs de dagen dat we een ‘off-day’ hebben, is er altijd, al is het maar heel even, een positief momentje te ontdekken.

Zo werd ik gisterochtend ontzettend vermoeid wakker. Normaal gesproken sta ik behoorlijk vroeg op, maar gisteren trok ik het echt niet en besloot weer naar bed te gaan. Ergens had ik kunnen weten dat ik dan té lang zou slapen en met hoofdpijn weer wakker zou worden. En inderdaad, de hoofdpijn had zijn intrede gedaan en schakelde mij nog meer uit dan het geval geweest zou zijn als ik toch maar wakker was gebleven die ochtend.

Al helemaal ingesteld op een dagje non-productiviteit, keek ik uit het raam en zag de zon tussen de regenwolken doorkomen. Het alledaagse heeft inderdaad ook mooie momenten, bedacht ik me. En dat is een gedachte die ik probeer vast te houden. Elke dag is anders en brengt iets moois met zich mee, of dit nu klein of groot is. De zon die door de wolken breekt, of een onverwachte ontmoeting met iemand die je al een tijd niet hebt gezien… alles is mogelijk:

Geluk is voor mij dan ook te vinden in het ‘alledaagse onverwachte’.

[Tweet bovenstaande quote]

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

. Alledaags geluk © LizLohren.nl

Posted on: 3 januari 2014, by : Liselore

2 thoughts on “365 Dagen Positief ~ Het Alledaagse

  1. Wat leuk dat je meedoet! Ik kreeg een melding dat er iets geschreven was. Een mooie blog heb je en wat kan je leuk schrijven.

    Je tweede mail is ook al ontvangen als het goed is.

    Dank je wel voor het delen. Ik wens je een vandaag een positieve dag!

    Warme groet, Marian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *