365 Dagen Positief ~ Perfecte partner

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 147e e-mail van 365 Dagen Positief met als thema:

De perfecte partner

Laatst zat ik voor de spiegel naar mezelf te kijken. Met mijn neus nog net niet platgedrukt tegen de spiegel keek ik naar mijn ogen, naar mijn neus, mijn mond, mijn wangen, mijn haar, mijn bril… en ik herkende mezelf weer niet. Weer ja. Dat heb ik wel vaker, dat ik in de spiegel kijk en me – net niet hardop – afvraag: ‘Wie ben jij? Jij bent toch veel leuker dan hoe ik je nu zie in de spiegel?’

Het is onzekerheid. Onzekerheid door de gedachte: ‘ben ik wel leuk en goed genoeg?’ Meer specifiek: ‘vinden anderen mij wel leuk en goed genoeg?’ en dan nog specifieker: ‘zou – de toekomstige – hij mij wel leuk en goed genoeg vinden?’ Ik zucht. Kijk mezelf vermanend aan in de spiegel: ‘ben ik werkelijk op zoek naar de perfecte partner waar ik mijn zelfbeeld aan op kan hangen?’

147 Perfecte Partner © LizLohren.nl

Nee, dat ben ik niet. Ik ben op zoek naar alles in mezelf om van mezelf te houden. Probeer mezelf er keer op keer van te doordringen dat het niet nodig is om mij te laten beïnvloeden door wat een ander of anderen – mogelijkerwijs – van mij zouden vinden in termen van ‘goed’ en ‘leuk’, of wat voor term er op welk moment dan ook toe doet, immers:

De perfecte partner voor mij bestaat niet, dat ben ik namelijk zelf.

[Tweet bovenstaande quote]

Ik ben van niemand afhankelijk om mezelf al het vertrouwen en de liefde te geven die ik nodig heb om mezelf te zijn: goed zoals ik ben.

~ Ben (of kun) jij je perfecte partner (zijn)? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

Posted on: 30 mei 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *